livetsomjohan

debatt

Oj, nu var det ett tag sen jag skrev. Två dagar sen i alla fall, hehe.
Idag har varit en skön dag. Började med matte, då jag höll på att somna hela tiden. Sen franska då vi var i språkstudion och samlade info om Moulin Rouge. Sen var det samhällskunskap, som nog var den roligaste lektionen på länge. Vi har ju haft föredrag om olika partier och nu var det partidebatt. En från varje parti satt framme vid tavlan och debatterade med alla andra partirepresentanter. Alla var fett duktiga och pålästa, jag skulle aldrig klarat av det.
Sem var det lunch, pannkakor med sylt, vilket var gott. Sen hade vi bild, då man bara fortsatte på teckningsprojektet. På rasten emellan bilden och språkkunskapen satt jag, Lovisa och Maria i caféterian och fikade, eheh. Och sen var det bara språkkunskap kvar. Gjorde klart pappret vi fått förra gången. När Jerôme gick iväg för att kopiera upp det till några så gömde vi oss (hehe) i fönstrena. Det var kul!
Sen när vi slutade var det total lycka eftersom det nu är helg! Eller egentligen är det studiedag imorgon och helg i övermorgon, men skitsamma. Ledighet som ledighet. Nu ska jag gå och göra nåt kul. Peace!

traska runt

Hola!
Idag är det måndag PUNKT. Behöver jag säga mer? Men dat har varit en relativt bra måndag, är till exempel nöjd med min insats under engelskan. Plus i kanten till mig. Men vi fick såklart läxa. Minus i kanten till Gail. Efter engelskan var det svenska. Fick reda på vad Maria tyckt om mig allra första dagen. Den jeveln ska få så hon tiger!!!!!!! Nejdå. Men ja. Tydligen får man inte garva nu heller ;)
Till lunch var det blodpudding. Jag tyckte det var rätt gott, men inte många andra som tyckte det. Fick också reda på lite roliga nyheter från europeiska språkdagen där Maggan Palm tydligen varit och pratat med klassen och frågat efter mig, HAHA. Hon ville att vi i klassen skulle åka till brantan och prata om CF-spetsen med franskaeleverna där. Skulle vara ganska kul, haha. Bli lite nostalgisk sådär och traska runt i gamla skolan.
Sen på lunchrasten fixade man bibliotekskort och sen var det geografi. Fick tillbaka provet och fick VG vilket också var det högsta betyget. Så det var bra. Sen var det orientering och jag kunde inte ha varit mindre taggad. Gillar det verkligen inte! Men det gick bra ändå! Sen hämtade jag en grej på katte som behövdes för stipendiet jag ska söka och sen tränade jag med Axel.
Ikväll har jag bara tagit det lugnt och gjort läxor. Svär att jag kommer att drömma på franska och engelska inatt. Menmen. Nu ska jag snart sova, har förlorat tillräckligt men sömntimmar i helgen tycker jag. Och nu ska jag försöka ladda upp den där bilden från balen som inte ville igår... MEN FÖR I HEL*"#¤%&/@ LAAAAAACK. Nu kan ni i alla fall inte skylla på mig om tråkiga inlägg, det går ju itne att få in bildjäveln. Jaja, nu ska man ta det lugnt här. Peace!

ute

Helgen har flutit på utan några större problem. Dopet var i lördags klockan tolv och inte elva som mamma trott först, förlorade en hel timmes sömn tack vare henne!!!!!!!!!! Hon ska få.
Efter dopet var det mottagning med fika och grejer och sen på kvällen gick typ hela släkten ut på kinarestaurang. Gött. Sen var det en lugn kväll med tv-tittande och sånt. Sen idag har vi inte gjort så mycket. Påbörjade resan hem runt ett och stannade på McD runt tre. Kom hem runt fem, halv sex tror jag. Hemresan har mest bestått av engelska och svenska plugg. Nördigt kanske, men måste ju läsa ut boken nån gång och svara på de där engelskafrågorna. Sen jag kom hem har jag suttit vid datorn och ska nu dra mig utåt och träffa folk. Är i desperat behov av lite socialt sällskap efter att ha varit utan det hela helgen. Peace!
Försökte ladda upp en bild från balen, men eftersom datorn vägrar samarbeta med mig ikväll så får ni vara utan den idag.

kulkul

Denna fredag började med geografi, då vi kollade på en film som Joan döpt till Bodil och repet, fast den egentligen hette något helt annat. Sen var det matte, då vi fortsatte att räkna och jag är fett nöjd med att jag inte ligger efter. Sen var det lunch, som var den godaste på länge, chicken kebab. Enda nackdelen var att kön gick typ tio meter utanför själva matsalen. Som tur var så var det inte så lång kö när vi kom dit, hehe. Gcik sen och satte sig och väntade på att franskan skulle börja med Jonatan och Mats. Sen på själva franskan var det ett läxförhör och sen hörövningar som vanligt, eheh. Sen var det bara engelska då vi inte gjorde något speciellt.
Tänkte under hela dagen hur snabbt veckorna går nuförtiden. De bokstavligen flyger fram. Det har redan gått fem veckor på gymnasiet och snart börjar oktober. Det gäller att ta vara på tiden. Med det sagt känns det lite ruttet att vi nu fått två kapitel att läsa i engelskaboken över helgen. KUL! Så nu måste jag läsa i sundsvall, helvetes jävla skit. Jaja. Peace!


duktig

Cyklade med Emelie till skolan idag igen och trots att jag försov mig imorse så hann vi. Skillat. Första lektionen var matte. För en gångs skull låg jag inte efter i boken, har lyckats ta igen allt. Ännu mer skillat. Sen var det franska, då vi i princip lyssnade på en hel massa hörövningar. Sen var det datorkurs och sen lunch, då vi åt vårrullar. Sen hade vi extra lång lunch då jag och Melissa spårade något och sen var det bild. Jag och Maria jobbade som Lovisas livscoacher. Vi ägde. Hon kom till och med på vad hon skulle göra på bildprojektet. Sen var det bara allmän språkkunskap kvar. Pallar icke berätta om den. Skulle åka och träna med Axel efter skolan. Cyklade till friskis som vanligt, men sen närt vi var där så kom den klanten på att han glömt kortet. Så han sket i att träna, men icke jag. Så duktig är jag!!!!
Sen har jag försökt göra läxor hela kvällen, och ska ta tag i det nu snart. Hoppas jag. Och imorgon är det fredag!!!!!!!! Fetnajs. Ska till Sundsvall i helgen på dop. Ska bli naajs. Jaja. Peace!
Märk att jag pga klagomål om tråkiga inlägg och brist på bilder, lägger ut en låt från youtube i varje inlägg. NU KAN NI INTE KLAGA I ALLA FALL!


filminspelning

Cyklade med Emelie till skolan idag och första lektionen var Franska. Vi hade Marias lärarkandidat and she suuuuucked. Det tror jag alla håller med om. Efter det hade vi svenskalektion i en timme och fyrtiofem minuter. Lägg sen på att jag knappt sovit något inatt. Fatta att jag blev trött. Fast jag var inte direkt ensam, alla var trötta efter franskan. Vi snackade massa om studieteknik och läxor och grejer. Susanne peppade oss att prata med Gayle om engelskaläxor från fredag till måndag, vilket jag tycker var bra av henne. (Susanne alltså.) Efter det var det lunch, då vi käkade chilifalu med potatismos vilket var godare än på brantan. Sen hade vi matte, då vi bara räknade i boken och socialiserade oss med ED. Lovisa den jeveln hade sönder min mattebok också. Hon ska få!!!! Nejdå. Sen var den sista lektionen, idrott. Hade orienteringsförhör och sen gick han igenom alla gymgrejer. Följde sen Jonatan på väg hem från skolan och han uppmärksammade mig på att hollywoodversionen av "Män som hatar kvinnor" ju spelas in i Uppsala snart! Och att jag går förbi inspelningsplatsen varje dag efter skolan! Coolt som bara den. Det var lite kul att gå förbi den närbutiken man för två veckor sen köpte en festis och nu hade den förvandlats till en "mjölkbar" som sålde mat och det dyraste på menyn kostade 10.50 kronor. Ska bli kul att se filmen sen! Efter skolan har jag i alla fall inte gjort någonting, pluggat lite och kollat på tv bara, planerar att inte göra nåt mer heller. Peace!


utvecklingssamtal

Tjaa.
Började skoldagen med bild där vi fick ett teckningsprojekt som vi ska arbeta med i tre veckor. Vi får teckna exakt vad vi vill, bara vi håller oss till svart och vitt. Ska bli kul. Jag ska rita olika profilteckningar me dolika teckniker. Känner mig otroligt kreativ, HAHA. Efter bilden hade vi franska steg 4. Jobbade med Frankrikes stora städer och lite sånt. Sen var det lunch. Hade längtat efter det hela franskan, var otroligt hungrig. Käkade kryddade kycklingbiffar, som smakade okej antar jag. På lunchen hängde (hehe) jag och Jonatan med folk från Española och Deutsche och snackade skit. Hade samhälle med dom sen, då vi såklart tog upp valresultatet. Direkt efter hade jag utvecklingssamtal med Jonas och fick sen sluta. Jag lider med den som hade sist som typ var tvungen att vänta på skolan i typ 2h och 15min. Stackare, eheh. Drog och tränade med Axel efteråt och fyfan vad slut i armarna man är nu. Jobbigt men skönt, hahah. Tror jag ska ut nu. Peace!


svåra val

Klockan är nu 21.50 och jag är fett trött. Ska sova inom kort, ska bara visa att jag fortfarande lever. Har förövrigt under dagen och framförallt kvällen förstått allvaret i att SD har kommit in i riksdagen. Svensk politik är ostadig just nu kan man säga. Det blir svårt för Reinfeldt att få över MP känns det som, samtidigt som det blir svårt att regera som minoritetsregering. Sen hoppas jag verkligen inte att de börjar samarbeta med SD för allas skull. De skulle ju sjunka rätt rejält i opinionen plus att ingen förutom SD själva vill ju ha ett främlingsfientligt parti i regeringsställning.
Men nu är det slut på politik för ikväll. Peace och godnatt!

håltimme

Hola. Idag har varit en bra dag som har innehållit många politiska diskussioner med både klasskompisar och lärare. Känns väldigt bra att ingen gillar att SD är i riksdagen och en av lärarna sa "att hon hade pratat med en som var expert på SD, alltså en expert på nazismen..." Det var grejer det! Själv hoppas jag på blocköverskridande majoritetsregering (vuxen jag känner mig nu) med Alliansen plus MP. Okej, kunde blivit en roligare inledning på inlägget, men i alla fall.
Började med engelska och fortsatte sen med svenska. Fortsatte skriva på kåseriet, men som vanligt på svenskalektionerna blev det mest prat. Men lyckades få till en bra början i alla fall. Sen var det lunch, makaroner, köttbullar och tomatsås/ketchup. Fett gött. Hann inte göra nåt speciellt på rasten, så gick direkt till geografin, som var våran sista lektion tack vare att Niklas inte var i skolan. På geografin kollade vi på en film och fick chans att komplettera geografiprovet, vilket jag mäskte var väldigt välbehövligt! Höll på att missa en massa poäng som jag fick chans att ändra på nu, hehe. Men nu ska jag göra nåt annat kul, tror faktiskt inte att jag måste plugga ikväll, så kan kanske dra ut, vem vet? Peace!

valvaka

Sitter nu här nere och kollar på SVTs valvaka och hoppas på alliansen. Känns bäst så. Har haft ett antal debatter både under veckan och nu under kvällen som jag verkligen inte pallar med, så blir fett förbannad om nån försöker börja. (Nu kommer säkert nån kommentera om nåt sånt.) Men i alla fall. Ska nog inte vara uppe så otroligt länge till, är rätt trött. Peace!

subway

Tjaa.
Äntligen helg, detta har jag väntat på hela veckan typ. :) Igår hade man geografiprov och det gick väl bra tror jag. Hoppas det i alla fall. Sen pga att det är AC-vecka nu så hade vi två timmars lunch. Gick på stan och käkade subway med Jonatan. Gött var det! Efter lunchen hade vi franska och sen engelska. Vi fyllde i ett papper inför Frankrikeresan så dom skulle kunna para ihop oss med en bra fransos. Efter engelskan slutade vi.´
Sen har man inte gjort så mycket idag, mest städat och sånt hela dan, duktigt ellerhur? Peace!

inget

Tja.
Idag har varit en bra dag tycker jag man kan säga. Började med franska. Steg tre, vilket betyder glosor och så. Var väl okej. Sen hade vi lååååååång lektion med svenska, 1h 45min. Fikade, fick bewsök av Sven och skrev kåseri. Sen lunch. Pasta med ost- och broccolisås. Pretty good. Sen matte och idrott som jag inte pallar berätta om. Mår inte speciellt bra, mår lite illa och har ont i huvudet. Får se om jag är hemma imorgon eller ej. Vi hörs. Peace!


bror hjorts hus

Idag har varit seg och jobbig. Började med att åka till Bror Hjorts Hus med bildklassen. Där kollade vi på en utställning och fick rita och teckna. Att teckna fritt var roligast, fett kul att rita med kol ju. Där blir mina teckningar faktiskt bra. Har lärt mig hur man ska göra skuggor och sånt nu, det är bra!
Kom för sent till franskan pga det, men hann ändå göra det man skulle, vilket var att skriva en liten pjäs och sen spela upp den för klassen, höhö. Efter det var det lunch, som inte var så gott. Så gick till lutis med Jonatan. Efter lunchen var det samhällskunskap. Lektionen jag bävat inför. Vi hade vår redovisning. Det gick väl okej, pratade lite snabbt, men annars okej. Efter hade vi geografi. Dom flesta kom typ försent, så jag, Jonatan och Lovisa (som kom i tid) flummade i klassrummet ett tag. Innan geografin började kom IB-lärarna med info om frankrikeresan. Sen läste vi resten av lektionen i boken inför provet. Sista lektionen var engelska, som jag inte pallar berätta om eftersom jag måste plugga nu. Peace!


Tror att det är den datorn vi kommer få om två veckor, stog så i kontraktet i alla fall.

hm

Heej. Idag har man varit i skolan. Ingen överraskning, haha. Dagen började i alla fall med engelska och fortsatte sen med svenska då vi gjorde ett diagnostiskt prov. Var rätt lätt och resterande tiden av lektionen pratade vi om bloggen som klassen ska starta och sen at vi "firar" en månad som klass på onsdag så då ska vi tydligen ha fika på svenskan HAHA! Jag ska ta med mig servetter :)) Efter det var det i alla fall lunch. Pytt i panna. Inte så gott, så gick till luthagens livs efteråt och köpte choklad, hehe. Sen hade vi geografi. Vi pratade med Joan om Mayotte och ju längre tiden går, desto positivare låter hon om chansen att komma dit. Det är ju lovande, skulle vara fett kul att komma dit. Efter det var det idrott, som var så fail att vi inte ska gå in på det. Sen jag kom hem har jag suttit vid datorn och ska snart laga mat och sen blir det plugg. Peace!


Konstigt bildval jag vet, men lite roligare måste inlägget bli. Det är på nån grej jag såg i antingen Cannes eller Nice förra året.

kulturnatten

Gårdagen blev på det stora hela lyckad tycker jag. Träffade fett med folk som jag känner. Den var dock lite mindre lyckad för andra, men det går vi inte in på, hehe.
Det började i alla fall med att jag träffade Axel. Vi gick ner på stan och mötte upp Emelie, Calle och hans kompis Max. Vi gick till stora torget där jag träffade Melissa, Tuss och Mickaella. Pratade med dom ett tag och drog sen vidare på vägen mot Carolina Rediviva. Vi kom inte så långt, eftersom Calle och Max skulle dra. Sen gick vi andra som en mur mot stadsparken, haha. Där gick vi och satte oss på en bänk och vilade fötterna, hah. Efter det skulle Emelie hem så jag och Axel följde henne en bit för att sen gå till Max pga hunger. När vi käkade kom Jonatan dit och vi var med honom. Busslinjerna var omlagda så vi sprang runt till ett antal bussar för att försöka hitta hans buss och till slut kom han på den rätta. Vid det här laget var jag och Axel rätt trötta, så vi gick hem. Det var min kulturnatt i princip, höhö. Peace!

kort inlägg eheh

Nu sitter man här och väntar på att Axel ska höra av sig. När han gjort det ska vi ner på stan till kulturnatten och träffa folk Kort inlägg det här, hehe. Peace!

fail

Tja.
Gårdagskvällen var najs! Började med att jag träffade Anton x2 och Axel. Sen drog Derblom typ på en gång och då åkte vi andra och träffade Emelie, Calle och Mathilda. Vi drog ut till lunda för att grilla körv, men när vi kom ut dit kom vi på att vi hade glömt tändare. HAHA, FAIL! Så Anton och Emelie åkte tillbaka för att hämta det. Vi andra stannade kvar och började göra i ordning ved och papper och sånt. När dom sen kommit tillbaka började vi grilla och satt och snackade. Efter ett tag drog alla till årsta 4h-gård och snackade och sen drog vi alla hem. Min fantasi är lite dålig idag, så ha överseende med tråkig text. Ikväll är det kulturnatten, är taggad till tusen! HEHE. Nejmen det ska bli kul. Ska dit med Anton, Axel, Emelie och fler folk tror jag? Får se. Aja.. Peace!

FRANKRIKE!

Tjaaaaaaa!
Fyfan, vad jag är glad idag! Livet är så jävla skönt just nu!
Idag åkte man inte till skolan som vanligt på morgonen, utan mamma skjutsade mig till Sveriges Geologiska Undersökning, dit vi skulle med Joan. Vi gjorde nån tipspromenad och lite sånt som tog fett med tid och vi hann inte tillbaka till matten, hehehe... Till lunch blev det i alla fall hamburgare med mos och coleslaw. Jag tyckte det var jättegott, men tydligen inte Jonatan, så jag, han och Mats gick till stan där Jonatan köpte en banan och en snickers på pressbyrån, HAHA. Vi kunde bara gått till luthagens livs och sparat väldigt mycket tid, men det kom vi inte på förens när vi höll på att komma för sent till franskan. Men vi hann i alla fall. När vi kom in i klassrummet stog inte bara Maria där framme, utan nån till. Maria sa åt alla från franskaspetsen (min klass) att följa med den andra in i ett mindre rum. Där fick vi glädjande information. Den 20 oktober ska IB-tvåorna ha ett utbyte med en skola i en liten stad som heter Quimperlé, i Bretagne, i Frankrike. IB-tvåorna är 16 stycken och det är 27 elever från Frankrike som vill vara med och det är där vi kommer in i bilden. Dom vill att vi ska förlja med dit. Total glädje spred sig i rummet och när vi kom ut därifrån var alla, inklusive jag, helt hyper! Vi ska fucking åka till Frankrike nästa månad!! Så najs! Okej, ska inte flippa ur nu! Trots svårigheter att koncentrera sig under återstoden av lektionen spelade vi ett spel och lekte lite typ. På franska så klart. Efter franskan hade vi engelska. Spelade upp våra monologer och fick vår bok som blev Ellen Foster. Den verkar vara okej. Ska läsa kapitel ett över helgen och svara på lite instuderingsfrågor.

MEN NU ÄR DET ÄNTLIGEN HELG! Helt obeskrivligt skönt. Och imorgon är det kulturnatten. Är taggad. Men nu ska jag njuta av livet ett tag. Peace!
Bjuder på en bild från förra utbytet, även fast jag knappt syns.


trött

Salut!
Segsegsegseg dag idag! Hade i och för sig sovmorgon, och var pigg imorse, men kunde allvarligt ha somnat på sista lektionen. Helt segt. I början hade vi inofrmation med syon som berättade lite allmänt om hennes jobb och lite grejs. Efteråt hade vi franska steg fyra, då vi mest pratade och skrev om lite olika saker. Sen var det samhällskunskap då redovisningarna fortsatte, men våran hanns inte med så det lär väl bli att vi gör den på tisdag istället. Vill bara få det överstökat, orkar inte vara nervös för det längre. Sen lunch. Det var en fett god kycklinggryta med ananas och curry. Hann inte göra nåt på lunchrasten eftersom vi i princip började på en gång efter med bild. Ritade av varandra igen och idag blev jag daktiskt nöjd med mitt jobb. För en gångs skull blev inte mina skuggor helt mobbade och felplacerade, så det var kul. Och på tisdag ska vi till Bror Hjorts Hus på bildlektionen. Inte jättetaggad på det, men vad ska man göra. Sen var det då sista lektionen, allmän språkkunskap med Jerôme. Hans lektioner består i princip av att han står och berättar om franska språkets historia på franska. Lägg sen till att lektionen slutar fem över fyra, förstå att man inte orkar koncentrera sig och håller på att somna. Men det gick bra. Nu ska jag göra läxor (hehe) och sen kanske man går ut ikväll, vi får se. Peace!

tidig kväll

Nu ska jag gå och lägga mig............otroligt, eller hur? Mycket tidigare än vad jag brukar kan man säga, men måste få mycket sömn i natt! Ikväll har jag förberet samhällsredovisningen tills imorgon, kan nästan allt nu. Sen har jag pluggat lite annat också. Men nu ska jag läsa Greven av Montecristo och sen sööööööva! Bjuder på en bild från när jag knappt var ett år som jag hittade idag. Peace!


blogg

Tjoo.
Onsdag idag då. Jobbig dag, men nu har mer än hälften av veckan gått, vilket är ett plus!
Började dagen med franska steg tre. Hade läxförhör och jag tror att det gick bra. Var ganska lätt. Sen hade vi en av veckans allra längsta lektioner, svenska. Vi skulle skriva vårt kåseri. Av nån anledning började det pratas om bloggar när svenskaläraren hade en dator med sig och sen helt plötsligt ville klassen skaffa en blogg tillsammans. Eller så var det att alla skulle skaffa en varsin, är inte riktigt säker.. Men sen helt random blev det fokus på mig och min blogg så nu läser hela min klass plus svenskaläraren denna blogg. Hehe. Sen var det lunch och håltimme. Jag, Jonatan och Mats från ED gick lite på stan och sen också till BK och käkade glass, hehe.. Sista lektionen var idrott, då vi orienterade i typ fem minuter och sen slutade vi. Stog och pratade med massa folk i typ 45 minuter efter skolan. Det var trevlarns. Nu ska jag göra läxor. Ojojoj vad kul det ska bli :))))) (ironi) Peace!

paris, je t'aime

Tjaa.
Tisdagar brukar vara en av dom jobbigaste och längsta dagarna, men den har har varit lugn och skön. Och framförallt kul, haha! Började med bild.. fast nej. Det var håltimme, så jag, Lovisa och Maria satte oss på cafét och pluggade lite, hehe, nördigt jag vet, men har man mycket läxor så har man. Brandlarmet gick också. Stabilt att ingen av oss visste vart man skulle gå. Men vi följde eftrer strömmen och kom rätt, haha. Tycker det var lite dåligt att vi inte blev informerade om det tidigare så man kunde fått sovmorgon, men sånt är livet. Auguste tog det hårdare, vår bildlärare är gravid och han sa att  om hon födde nu under vår lektion skulle han mobba ungen.. I alla fall, efter håltimmen hade vi franska steg 4, det var förhör på städer, floder och berg i Frankrike och sen kollade vi på en del av "Paris, je t'aime". Sen lunch, kyckling klyftpotatis och ananas/currysås. Det var gött! Samhällskunskap, då vi egentligen skulle redovisat Sverigedemokraterna, men vi var inte tillräckligt förberedda. Det var skönt, två extra dagar att öva på är inte helt fel! Sen geografi då man mest var trött och slöjobbade och sist var det engelska. Vi spelade upp våra teatrar. Min och Jonatans var ju lätt bäst! Alla garvade och det var kul. På fredag ska vi göra monologer, alltså stå och prata med sig själv inför klassen, ska bli kul det med. Efter skolan var det föreningsmässa, alltså alla föreningar visade upp sig. Själv gick man med i Franska Föreningen såklart, hehe. Sen blev det även lite kampanjande för MUF, haha. Kom hem runt sex och snart är det mat. Sen är det läxtime och sen ut! Peace!

neverending happiness

Hola. Idag började man med engelska, då vi för första gången inte fick nån jättebetungande läxa, vi ska bara öva in en lit epjäs som vi ska spela upp för klassen imorgon, Rätt najs. Sen på svenskan läste vi kåserier och pratade om allmänt roliga saker. Sen var det lunch, då vi pratade om klassens högtflygande planer. Ska åka hippiebuss ner till paris i trean. Sen innan det ska vi åka till Kanada, Mayotte och Lyon innan dess. Ska bli kul att se om det blir så, haha! Efter lunch hade vi geografi, då klassen fick den glädjande nyheten att vi ska flytta fram  provet en vecka! Glädje på högsta nivå så att säga. På fredag ska vi istället till nån geografigrej nån annanstans, kommer inte ihåg vart. Efter geografin var det i alla fall idrott. Vi orienterade runt skolan och lite sånt där tråk. Efteråt skrev jag, Linn och Leila ihop samhällsredovisningen tills imorgon. Fett skönt att få det avklarat, för i och med det så har vi inga jättejobbiga läxor kvar denna veckan! Neverending happiness!



Peace!

pizzarester

Idag är det lördag. Den som inte visste det innan är retard. Ville bara konstatera det.
Idag har jag inte gjort någonting. Bara käkat pizzarester och tagit det lugnt. Har otroligt mycket läxor och skit som måste göras. Bland annat måste jag läsa runt 40-50 sidor i Greven av Monte-Cristo, jag måste läsa geografi till provet på fredag, jag har två franskaläxor... Jag kommer dö under dessa tre år, det här är ju ändå bara början. Men det ska nog gå. Ikväll vill jag ut! Och göra nåt med folk. Men har inga pengar på mobilen, så kan ej svara på sms så att alla vet det! PEACE!

guldfredag

Nu ska jag berätta om min guldfredag. Den började lite sådär, geografi i 85 minuter. Kunde varit lite roligare kan man säga. Eftersom Henryk är i Schweiz så var det håltimme då, perfekt för att gå och intervjua SD. Det blev lite kaos ett tag med att folk skulle med eller inte men kom till slut iväg. Efter lite om och men och skitsnack om SD så mötte vi upp Linn och gick och började intervjun. Det var lite kul att fast bara jag, Leila och Linn egentligen skulle intervjua så ställde i princip alla (Jonatan, Lovisa och Melissa) åtminstone en fråga var eftersom alla blev så förbannade på dom, haha. Jag stog med mobilen under hans mun under hela intervjun, det var fett jobbigt. Hela grejen tog lite mindre än en halvtimme och efteråt gick vi till Subway där Jonatan köpte en macka och efter det gick vi och åt lunch i matsalen på katte. Sen efter det var det franska, som jag inte pallar berätta om. Därefter var det engelska, som vi börjar med tidigare från och med nu, tack vare att både vi och Gayle har håltimme precis innan så nästa vecka slutar vi kvart i tre istället för kvart över :)) Det är najs! Nejmen nu ska man göra nåt annat, hehe. Peace!

intervju

Tja.
Lååååååååång dag idag, längsta på länge. På sista lektionen tänkte jag på den första lektionen typ: hände den verkligen idag? Dagens lektioner har i alla fall varit i denna ordningen:
Matte, Franska, Samhällskunskap, Lunch, Bild, Allmän Språkkunskap. På matten räknade vi i boken, på franskan gick vi igenom läxan med ett muntligt förhör och lite väderprat, på samhällskunskapen (som jag för övrigt briljerade i, fick beröm av Jonas) pratade vi om Sveriges partier. Det var sköj och intressant. Jag <3 Samhällskunskap, typ. Till lunch blev det fisksoppa, vilket var godare än det låter. Fast det var mest tack vare brödet och aiolin. Bild var inte så kul, ritade bara av folk. Satt själv modell också, det var den längsta halvtimmen i mitt liv. Föreställ er själva att sitta och studera hur olika tejpbitar sitter fast på en tavla i 30 minuter. Inte kul, inte kul alls. Desto roligare blev resultatet av Augustes bild av mig. Såg ut som en trädocka, helt mongo. Sen efter det var det bara allmän språkkunskap kvar. Det var en rätt seg lektion. Såg ju inte direkt fram emot att gå och intervjua SD på stora torget efteråt. Lektionen slutade vid fem över fyra och jag, Leila, Jonatan och massa folk från deutsche/española gick till stora torget, men dom jevlarna var inte där. Så måste gå dit imorgon på långlunchen. Men nu ska jag ta itu med lite läxor. Jag bjuder på min porträttbild från skolan här nedanför! Peace!


läxor

Detta har varit en av dom bättre dagarna, det har varit kul i skolan faktiskt. Rådiggar klassen, haha. Trots att vi nu har delat upp oss i grupepr så har vi fortfarande bra sammanhållning och så. Det är bra!
Dagen började med franska. Muntligt förhör på lite grejer. Ganske lätt, hehe. Den lektionen kändes lång, men det var inget mot vad svenskan gjorde. Den lektionen var en timme och fyrtiofem minuter. Bara att säga det är ju jobbigt. Vi skrev klart historien om oss själva. Det var talförbud, haha.

Efter det var det lunch och alla blev fett sura eftersom det var vegetarisk mat, vi ville ju ha kött! Falafelbullar, usch. Gick till luthagens livs på lunchen, men köpte inget. Sen på matten började vi räkna för första gången på gymnasiet, det ni! Var lite ur fokus, med tanke på att jag inte räknat matte på hela sommaren :) Men det gick väl okej antar jag. Eftersom vi varken hade hälsa eller resurs slutade vi efter matten vid 13.20. Cyklade hem och har i princip gjort läxor fram tills nu och ska fortsätta med det ett tag till ikväll.

Imorgon blir det intervju med Sverigedemokraterna som gälelr direkt efter skolan! Måste komma på frågor till dom, än så länge har det blivit fyra eller fem stycken, tror ej att det räcker.
Men nog med jobbiga läxor, här kommer en bild från i fredags när vi kom in till My Sweet Sixteen!


Hela gänget! Från vänster:
Julia, Mathilda, Anna, Emilia, Jag, Magnus, Auguste, Elisabeth, Hanna, Emelie