livetsomjohan

optimisten #1

Hola.
Idag har varit en tidvis seg dag och en tidvid rolig dag. Det var segt i början men blev roligare och roligare. Dagen började med bild. Ritade av folk som stog på ett bord i mitten. Det var ganska stressigt, man hade 20 sekunder på sig att rita en helkroppsbild innan personen bytte position. Efter det var det franska. Steg fyra, då vi skrev lite grejer om Frankrike. Till lunch blev det sen falukorv och mos, rätt gott faktiskt. Gick till luthagens livs av nån anledning, ingen köpte nåt, hehe. Efter lunchen var det samhällskunskap. Från att ha trott att jonas var en ganska chill lärare så har jag nu förstått att han är rätt hård ändå. Vi ska framföra en varsin nyhet inför klassen (ca 33 pers) en vecka var och ställa en fråga som klassen kan diskutera. Fett jobbigt. Men det är inte det värsta. Tills på tisdag ska vi ha intervjuat ett parti var (min grupp fick sverigedemokraterna, yaay, otroligt kul...) och ska sen presentera det inför klassen i ca 20 minuter (!) och skriva en rapport till Jonas på ca 1000 ord. Otroligt kul. NOT. Men sen på geografin fick vi lite roligare information. Vår geografilärare känner lärare på en skola på Mayotte. (En fransk ö utanför Madagaskar i Afrika.) Vi ska tydligen ha ett virtuellt utbyte med elever på denna skola som då pratar franska. Och nu till det roliga: kanske, kanske ska vi ha ett riktigt utbyte med den skolan också! Tänk att få åka till Afrika med klassen! Så jävla najs det skulle vara! Hoppas verkligen att det blir så!
Efter geografin var det english. Vi skulle redovisa vår artikel. Jag tog mod till mig och berättade för Gayle att jag inte gillade att prata inför klassen och så, så vi slapp stå där uppe. Vi behövde bara sitta ner och läsa. Efteråt sa hon till och med bra jobbat. Hon är kanske inte så hemsk ändå... Ikväll är det läxor som gäller! Jag har en tills imorgon, två tills torsdag och tre tills fredag plus kolla upp lite grejer om SD till intervjun. Men det går nog snabbt! Jag får vara optimistisk!

fantasilöst

Okej, min helg:
Fredags: På dagen, skola. På kvällen, My Sweet Sixteen och så, vilket var kul.
Lördags: Inget på dagen och på kvällen var jag med Axel. Men det var kallt som fan, så det blev icke så länge.
Idag, söndag: Ingenting. Har ingen fantasi och vet ej vad jag ska göra. Tyvärr. Nåt lär jag väl komma på. Förhoppningsvis. Nejmen, ja. Peace!

otroligt intressant inlägg

Idag har man varit trött mestadelen av dagen. Första lektionen var geografi. Vi gick igenom frågor och bestämde provdatum. Sen matte, då vi inte gjorde nåt speciellt. Han gick mest igenom olika räknesätt. Sen lunch och sen franska. Vi körde bingo.. eller ja, egentligen var det grejer om hur man ska uttala olika bokstäver men det blev bingo för mig och Melissa. Kul var det. Sen rast då vi gick till luthagens livs. Jag lyckades att inte köpa nåt alls, guldstjärna till mig! Sist hade vi engelska. Denna engelskalektion var precis som alla andra vi haft så inget speciellt att berätta där. Ganska normal skoldag.

Men nu till roligare saker! Ikväll är det My Sweet Sixteen på V-Dala Nation! Är fett taggad till det. Ska dit med Emelie och Enström. Kommer bli kul som bara den! Men nu ska jag börja med maten, hehe. Peace!


Såhär galet glad är jag över att det är sweet sixteen ikväll!


kommer ej på en bra rubrik

Hejhej.

Började dagen med mattediagnos. Det var rätt chill och så, den var rätt lätt också. Franska sen. Eftersom det var steg fyra så var det kul. Vi gjorde nån grej om semester, hah. Efter det var det samhällskunskap. Jonas berättade om hur barn i afrika hade det. Han började grina. Stämningen i klassen blev lite, hm.. awkward eller vad man ska säga. Han var tvungen att ta en femminuterspaus för att samla sig. Efter det var det i alla fall lunch. Pasta med köttfärssås, vilket var gott. Bild efter det. Rättelse från förra gången jag skrev om bild, det är faktiskt ganska kul. Vi målade av varandra i profil. Mina bilder på Lovisa och Maria blev rätt bra ändå :) Nu var det bara en lektion kvar. Bilden slutar tidigare än alla andra estetämnena, så i väntan på resten av klassen så pratade jag med en colapåverkad hyperaktiv Auguste från franskan. Har aldrig hört nån prata så snabbt förut. Men det var kul. Sista lektionen var Allmän Språkkunskap. Ett ämne om franska språket på franska. Det var rätt kul, men seg lektion pga att den började 14.45 och slutade 16.05. Sen gick jag och köpte franska lexikon och sen hem. Men nu ska jag äta och sen dyka ner i läxornas spännande värld! (Ironi.) Peace!

flum

Tjao.

Idag har varit en rätt lugn dag. Höll på att komma för sent till franskan imorse, men hann precis i tid. Vi fick böcker och gjorde lite grejer. Kan lugnt säga att nivån är helt olika på högstadiefranska och gymnasiefranska. Efter franskan hade vi svenska i en timme och fyrtiofem minuter. Verkar ganska långt, men svenskaläraren är bra så det gick snabbt. Berättade om mitt namn för klassen och dom andra gjorde samma sak. Det var faktiskt lite intressant, hehe. Började också skriva på en uppgift som jag inte orkar förklara. Jag kom inte så långt eftersom jag och Melissa var flummiga hela tiden. Det var kul :D
Efter svenskan hade vi lunch, potatissallad med äpplen och rökt kalkon. Rätt gott, men synd att det var äpplen i potatissalladen. Sen var det typ sminkning och grejs för tjejerna till skolfotot och därför kom i princip hela klassen försent till matten. Verkade inte göra så mycket eftersom matteläraren (som förövrigt läspar, skitjobbigt!) inte kommenterade det. Fotot blev väl bra hoppas jag, men var tvungen att sitta -.- Är typ längst i klassen så förstår inte varför. Sen var det idrottsinfo och sen slutade vi. Åkte och tränade efter skolan med Axel och David. Nu pallar jag inte berätta mer, det var i princip min dag. Nu ska jag beställa foton och sen sova. Peace!

drygt

Hola.

Idag har varit en jobbig dag.Slutade fem i fyra förihelvete. Tur att det bara kommer vara så på höstterminen, nästa termin slutar jag fem över halv två på tisdagar. Naajs!

Dagen började i alla fall med bild, som kommer bli mitt hatämne från och med nu. Tur att det bara håller på under höstterminen. Så jävla booring alltså. Sen hade vi franska steg fyra då vi drack mintsirap och frågade massa frågor till varandra. Lunch sen, färsbiffar och lite skit. Gick till luthagens livs med lite folk på rasten och gick sen till samhällskunskapen med Jonas. Den var rolig, men lite lång. den var jävla en timme och 45 minuter. Tröttsamt. Sen geografi och sist engelska. Följde Emelie till stationen och cyklade sen hem. Nu ska jag åka och köpa lite grejer. Peace!

skoldag

Tjaa!

Första riktiga hela skoldagen idag då. Började den med engelska 8.55 (ja, vi har engelska sista timmen på fredagar och första på måndagar). Vi gick igenom läxan lite och så. Sen hade vi svenska med världens roligaste lärare! Garvade hela tiden i princip. Hade jobbat på brantan också som franskalärare och kände tydligen maggan. Vi berättade om varandra och läste lite dikter av Gustaf Fröding. Sen hade vi lunch, korvstroganoff med ris. Efter lunchen var det geografi. Vi ska tydligen ha prov om två veckor. Det går snabbt fram på gymnasiet! Jag fick en guldstjärna för att jag hade en pärm! (H) Cool jag är. Efter geografin hade vi idrott, enda lektionen idag som vi hade med ED-SP, konstigt nog. Vi körde lite namnlekar och lite lära känna varandra-lekar. Det var väl kul, hah.

Men nu ska jag sova! Guten nacht!!!!!!!1111


ömma trampdynor

Har precis kommit hem från att ha varit ute med lite folk. Har gått runt hela jävla stan känna det som, mina trampdynor är ömma kan jag ju bara säga. Vi har gått i luthagen och sen har vi varit vid ekonomikum och träffat lite folk också, hehe. Jag och Anton blev hungriga efter ett tag, jag har ju bara ätit kräftor och västerbottenpaj till middag, så vi gick och köpte oss varsin macka på subway. Det var gött! Sen gick vi hem och just nu sitter jag och lyssnar på mina föräldrar och deras kräftskivegäster som dunkar gamla Thomas Ledin låter på högsta volym. Irriterande! Men ja, det var väl allt. Peace!

språkdag

Min klass <3! Så jävla naaaaaaaajs alltså! Den består av 10 personer. Det kan verka lite, men det är helt perfekt. Alla går med varandra som i ett stort gäng. Är så jävla glad över det! Så istället för att bara "känna" vissa personer i en stor klass, så får man mer personliga kontakter med hela klassen! Jag älskart! Tre ämnen har vi i bara klassen, franska har vi med CF-NV och resten med ED-SP. Helt perfekt!

Idag började vi 12.10. Jävligt skönt, behövde verkligen en sovmorgon. Blev lite stressad när jag inte riktigt hittade till katte, men kom tillslut fram. Började med franska, som då var med min klass och naturvetarna i CF. Vi presenterade den man satt bredvid och satt sen och konverserade (haha, vilket vuxet ord) på franska och ställde lite frågor och så till naturvetarna i grupper. Mjukstart så att säga. Efter det en rast på 40 minuter då i princip hela klassen gick till luthagens livs. Sen var det engelska. Engelskaläraren pratade engelska hela tiden och gav oss en läxa till måndag. Kul med en läxa från sista lektionen på fredagen till första lektionen på måndagen. Plus att det är någonting som jag aldrig gjort förut. Men jaja, det går nog bra. Men nu ska jag sätta igång med läxan och få det överstökat. Peace!

lekdag

Imorse när jag vaknade var jag hur trött som helst. Pallade verkligen inte skola, trots att jag trivs jävligt bra på katte. Cyklade med Calle och Emelie imorse. I början hälsade vår geografilärare på. Hon verkar bra, precis som alla andra lärare jag har träffat. Tydligen är geografi ett av dom ämnen som vi ska ha med bara vår klass. Dom andra är svenska och engelska, resten av lektionerna ska vi ha med Deutsche Klasse och Clase Española SP-delen.

Vi gick till aulan och såg all övrig personal, typ vaktmästare osv. Inte helt nödvändigt om man säger så. Efter det hade vi frågesport i klassrummet till halv elva. Sen var vi busiga och gick och åt lunch innan elva! :OOOO Värsta grejen. Fett bra med liten klass, alla får plats vid ett bord. Så jävla najs. På lunchen tvingade Emelie med mig till luthagens livs eftersom hon är för feg för att prova skolmaten :) Aja, hon bjöd mig på en halv kanellängd så det var lugnt, hehe. Efter lunchen kom två treor och lekte lekar med oss så att vi skulle lära känna varandra bättre. Sen eftersom vi ska ha dom flesta lektionerna med DKSP och CESP så gick vi upp och lekte lite med dom också. Sen fick vi ännu en rundvandring och sen slutade vi! Älskar fan min klass, det har gått två dagar och redan snackar alla med varandra och skojar. Så jäävlar skönt!

Men nu ska jag göra nåt annat! Peace!


gymnasieeeeeeeeet!

Vakade kvart i åtta när radion gick igång. Låg och var nervös i sängen i en halvtimme tills jag gick upp och duschade. Ville aldrig ut ur den duschen, haha. Så sjukt skönt. Gick upp och åt frukost och gjorde mig i ordning inför den stora dagen. Gick till Emelie och kom dit runt halv tio. Gick in till henne så hon fick fixa det sista och sen bar det av till bussen. Kändes konstigt att bara gå över brantingstorg och förbi brantan och inte gå in i den. Tog nian till katte och kom fram dit med kanske 20 minuters marginal. Kände hur nervositeten började växa ju närmare man kom katte. När vi kom in i foajén var det fullt med folk, så väldigt varmt och svettigt! Väntade på Calle, Tim, Mathilda och Hanna och när dom kommit så gick alla upp till aulan och satte sig och lyssnade på lite musik av elever som uppträdde och en kille som var grym på gitarr!

Efter ett tag började själva uppropet. Först var det BF och sen kom min klass på hela tio pers. Åtta tjejer och två killar, hehe. Vi följde vår mentor (som var en glad ölänning!) till vårt klassrum och gick sen på en gång på lunch. Pasta med ost- och skinksås. Precis som brantans mat, men funkade. Gick direkt tillbaka till klassrummet och fick en hel massa information. Fick också skåp och skåpnyckel. (Överskåp, yeyy!) Några lärare presenterade sig och alla verkar vara fett bra. Speciellt svenskaläraren och samhällskunskapsläraren (mentorn), haha! Ett minus är att vi bara har svenska och engelska i den vanliga klassen, resten har vi med Deutsche Klasse och Clase Español SP-delen. Orka gå med typ tjugo till man knappt känner.

Slutade i alla fall runt halv två och satt med Calle och Emelie och väntade på Mathilda, Tim och Hanna ett tag. Sen när dom kom gick vi till luthagens livs för att Emelie skulle köpa lite croissanter. Jag och hon dissade Calle och Tim och tog bussen hem.

Det var min första dag på gymnasiet och jag är nöjd. Ska åka och kolla på en cykel ikväll vilket jag är skitglad över. Hoppas att jag kan köpa den! Men nu ska jag ta nåt att äta. Peace!

last day of freedom

Från och med nu kan ni läsare (ni som finns kvar) räkna med mer frekvent uppdatering av denna blogg. Imorgon börjar jag ju nämligen gymnasiet! Nervös? Ja. Ska gå i en otroligt stor klass på nio personer. Det blir vär trevligt hoppas jag. Classe Française Spetsutbildning blir det. Spetsutbildning betyder att jag kommer läsa universitetskurser i franska. På gymnasiet. AMAGAD! Eller okej, så hemskt är det inte, kommer inte läsa det förens i trean, så det bliur nog lugnt.

Har kollat på mitt schema på kattes hemsida. Fattar inte mycket. Antingen slutar jag astidigt eller assent. Har ingen aning om vad block är och dom avgör när jag slutar. Helveeeeeete. Vet ni? På den utbildningen kommer man få åka till Frankrike (där jag redan har varit tre gånger, hehe) och bo i en fransk familj (som jag redan har gjort en gång). En fransman kommer komma och bo hos mig också (som jag också redan haft). HEHE. Fullt av nya upplevelser.

MEN. Det kan vara så att vi får åka till Québec i Canada också!!!!! (Där man pratar franska.) Och ha en québecare (?) boende hos mig. DET har jag aldrig haft förut. Blir nog väldigt annorlunda mot att ha en fransman hos sig...NOT. Nejmen. Det blir kul!

Oj, vilket spårat inlägg det blev nu. Men det var kul att skriva. Hoppas det fortsätter så här, nu när jag snart är nybliven gymnasist! Peace!

nice night out

Jag förstår egentligen inte varför jag inte bara lägger ner med bloggandet, kommer ju ändå ingen vart så att säga. Mina inlägg trillar in allt glesare, min statistik är deprimerande låg och det är mest jobbigt att skriva nuförtiden. Jaja.

Ikväll träffade jag först Emelie och sen även Michelle, Axel, Anton Derblom, Anton Enström och Anton Lundin. Jag vet, fett jobbigt. Vi åkte runt ett tag till olika ställen, typ liljehallen, båtparken och snickarn. Emelie och Michelle skulle sen hem och då lämnades vi andra ensamma. Eller ja, vi var ju ändå 5 st, men ändå. Vi var i Derbloms garage och fixade och röjde, hehe. Runt kvart över två drog jag, Axel och Enström. Vi gick först och snackade lite utanför Axel och sen åkte jag och Enström till utanför mig och stog och snackade ett tag innan vi drog oss hemåt.

Nu ska jag sova, tack vare detta inlägg får jag inte sova länge i natt heller!!!!

GOD NATT.


födelsedag

Idag fyller jag år. GRATTIS TILL MIG. :D Ego jag är..


åland

HAHA, alltså min statistik är nere i botten just nu, har aldrig haft lägre :) Till mitt försvar så har jag inget att skriva om just nu, men skolan börjar om en vecka och sex dagar så då kan ni räkna med fler uppdateringar! Förhoppningsvis...
I alla fall, igår var jag, mor, far, morfar och farmor (hehe) på Åland. Åkte dit nio och kom fram elva (tolv på åland). På Åland gjorde vi inte så mycket, käkade glass och pizza i solskenet. Det var najs! Tog lite kort också, men palla ladda upp och skit. (Har blivit otroligt lat över sommaren.) Var skittrött när vi började åka hem så somnade vid åtta och vaknade nio, hehe. Efter min powernap drog jag ut och kom hem runt igen runt halv ett.
Idag har jag inte gjort nåt alls, och lär inte göra nåt ikväll heller, känner inte för det. Peace!

?

Vad hände med sommarlovet? Det har bara försvunnit. Det sommarlov som totalt har varit nio veckor (sex för mig pga sommarjobb) har flugit förbi, och nu är det snart skolstart. Nu gäller det att ta vara på dom sista veckorna här! Peace!
PS. Glöm inte bort att jag fyller år på söndag, den 8:e augusti! DS.