livetsomjohan

bloggbreak

Okej, nu har jag bestämt mig. Jag ska ta ett bloggbreak på obestämd tid. Så nu får ni klara er utan mina skriverier ett tag, eller föralltid. Det beror på. Vi får se om jag kommer tillbaka eller ej. Om inte, blir detta ett tårfyllt farväl. En eloge till er ca 20 läsare som kontinuerligt följt denna blogg sedan den trettonde februari i år. Hoppas ni fortsätter följa den även när/om jag börjar blogga igen. Och nu mina kära vänner, mitt kanske sista: Hejdå.


hmm

Har på senaste tiden börjat tappa blogglusten. Vet inte om jag kanske ska sluta. Att logga in och skriva ett inlägg har blivit som en börda. Får nog ta och fundera över det här.

loerdag

Hejhej.
Idag är det lördag, ifall nån har missat det. Men för min del känns det inte bättre för att det är helg, det känns som att det är så mycket att tänka på och så.. Men det ska vi inte prata om här :)
Idag har jag i alla fall bara städat och laddat ner filmer, ett nöje som jag ganska nyligen upptäckt. Gjorde det ofta förut, men var tvungen att sluta i och med FRA-lagen, men nu är jag back on track! Sen eftersom Sanna skulle ha barnkalas här hemma med sina kompisar så blev resten av familjen utkastade. Vi åt kinabuffé och gick och såg Shutter Island med Leonardo DiCaprio på bio. Den är väldigt sevärd! Tror aldrig att jag varit så inne i en film som den. Oväntat slut hade den också. Så se den, den är väl värd pengarna.


spexfoto

Tja.
Igår var det skitväder. Skulle egentligen tagit spexfotot inomhus, vilket kändes apa, men som tur var så har det varit soligt och varmt idag så fotot kunde tas utomhus.
Dagen började med sovmorgon till 10.15, då SO'n var inställd. Skönaste sovmorgonen på länge. Kom till skolan runt 10 och hade hemkunskap. Jag, Axel, Robert och Michelle gjorde dahl med pitabröd. Ingen favorit, men det funkade. Sen var det lunch, som spenderades i bildsalen målandes och sminkandes till spexfotot som vi skulle ha vid ett. Vi kom in i bildsalen runt halv 12 och gick ut halv ett för att gå till svenskan. Det var den konstigaste lektionen nånsin. Tänk att ha hulken, familjen Simpson och ett flertal andra superhjältar på en lektion. Själv var jag en schtekare/nörd med kavaj, slickfrilla, glajjer och en bok i handen.
Vid klockan ett gick vi ut och ställde oss utanför gympasalen. Efter det blev det kaos när alla skulle inta sina positioner framför kameran. Till slut blev det bra och korten kunde tas. Försökte se så överlägsen som möjligt ut, hehe.
Efter det var det matte. Fick reda på totalpoängen på nationella i matte. 53 poäng lyckades jag skrapa ihop och Eva sa att det var bra, ett klart vg. Hon hade inte hunnit räkna MVG-pluppar än, men än så länge har jag lyckats skrapa ihop 1. Hoppas det blir några fler. Sen gick jag hem och nu sitter jag här och laddar ner filmer som jag ska se på ikväll. Bjuder på lite bilder från förberedelserna till spexfotot.








GLAD

TJAAAAALALALAAAA!
Idag är jag glaaaaad! Vet inte varför men det är skitsamma!
Hade sovmorgon imorse, men var lika trött ändå. Till lunch blev det blodpuddin och det var gott. Sen franskatest som gick som smort och sen matte. Det var chillerillmakrill. Efter det mentorstid och sist svenska. Vi skrev en rap som Marcus framförde. Jag garvade.
TJAAAARÅÅÅ!!

4/4 1¤

Tja.
Idag är det tisdag och jag är glad idag! :) Gladare än normalt på en tisdag. Anledningen kommer fram senare i inlägget, så läs vidare.
Dagen började med att jag nästan försov mig. Blev lite stressigt, menmen. Kom till skolan runt tjugo över åtta så det var lugnt. Första lektionen var franska. Den började med nån flytta-runt-till-olika-stolar-och-intervjua-varandra-lek. Sen skrev jag om min dag, så det var inget nytt. Efter det hade vi SO. Vi började med mitt favoritämne, geografi! Känns jävligt nice. I-länder och U-länder ska vi läsa om. Kemi efter det. Vi gick igenom förra årets nationella prov i kemi, som övning inför det riktiga den 5 maj. Känner redan nu att jag kommer faila! Provet kommer hålla på i 150 minuter, då vi först ska ha ett skriftligt prov. Sen direkt efter ska vi ha en lab, då vi först ska få en uppgift, planera hur vi ska utföra den, sen ska Eva rätta utförandet, sen ska vi utföra det och sen skriva lab.rapport på det. Känns apjobbigt. Men jag har bestämt mig för att skita i det, det får gå som det går. Orkar inte bry mig längre.
Efter kemin hade vi lunch, det var färsbiffar och klyftpotatis vilket var gott. Efter lunch var det idrott, då vi för första gången detta decennium. Det var nice. Vi körde brännboll och mitt lag vart ägda, men jag är nöjd ändå. Matte efter det. Vi skulle egentligen göra klart det där nationella C-provet idag, men när jag såg att Eva gick runt och berättade resultatet på B2-delen blev jag för nervös. När det blev min tu hade jag en klump i magen eftersom jag nästan trodde att jag skulle få ig. Dom flesta som vet mina betyg tycker nog att jag är rätt fånig nu, men allvarligt, det gick skit tyckte jag när jag lämnade in provet. Maxpoängen var 5/5 (5 g-poäng och 5 vg-poäng) och 3¤ (mvg-pluppar). Jag fick 4/4 och 1¤. Jag slog nästan upp armarna i luften av glädje, hehe. Sen kunde jag inte arbeta under resten av lektionen pga lyckorus. Skiljde mig också från Sofie, som jag sen hittade tillbaka till 10 minuter senare.
Efter matten var det i alla fall engelska. Satt och nördade mig (=pratade engelska) med Sofie och Sofia under hela lektionen. Sen var dagen slut och jag gick hem i solskenet. Ska snart börja plugga. Hejdå.

äkta make

Tja.
Idag är det måndag, men känns redan som att det har gått minst tre dagar sen det var helg. Inget bra tecken.
Dagen började i alla fall med mentorstid. Vi gick igenom några punkter om typ klassresan och lite annat. Det behövs två föräldrar till annars blir det inte av. Tragiskt om det inte blir nåt. Sen var det matte. Övade på ett nationellt prov. Svenska sen. Det var egentligen ingen riktig lektion, vi gick bara igenom information i 45 minuter och slutade en kvart tidigare. Vi kom fram till tema på spexfotot, superhjältar blev det. Ville hellre ha personligheter, men vad ska man göra?
Sen var det lunch på en gång efter. Det var spaghetti och köttfärssås, ganska gott. Efter det var det språk. Skrev om en vanlig skoldag. På rasten efteråt gifte jag mig, haha. Sofie och jag närmare bestämt. Sofia var så snälll och vigde oss inför Jocke och vår son Axel som vittnen. Det var ett vackert bröllop.
Sen var det dags för att höra på när Dogge Doggelito föreläste eller vad man ska kalla det. Pratade med folk från andra klasser innan föreläsningen och dom sa att det sög, vilket det också gjorde. Eller kanske inte sög men det var inte bra i alla fall. Hans rap var bra, men inte så mycket det andra.
Efter det hade vi en timmes håltimme som spenderades på fontänen och sen hade vi SO. Chillektion som avslutades med land&stad, sen var dagen slut.
Vet inte om det bara är jag, men jag tycker att hela skolan har blivit helt lugn på senaste tiden. Man gör nästan ingenting på lektionerna känns det som. Skönt. Men nu ska jag göra nåt annat. Hejdå.


lerdusch

TJA.
Idag har jag inte gjort så mycket, mer än att jag följde med mamma till gränby och handlade mat och åkte sen ut till båten i brist på bättre saker att göra. På gränby köptes det bara mat och lite annat tråkigt. Fikade också där. När det var gjort behövde far min, som var ute vid båten, hjälp med att få loss bilen som han kört ner i leran. Åkte dit och efter lite lirkande och grävande lyckades vi få bort bilen, med mina byxor och skor som insats. Jag stog precis bakom ett av bakhjulen som var nergrävd i vatten och lera och då kan ni ju gissa vad som hände med byxorna och skorna. Det var inte kul någonstans. Kom hem och åt middag och nu sitter jag här. Har söndagsångest och orkar inte göra nånting. En vanlig söndag alltså.

Mina vackra byxor efter lerduschen.

fast car - tracy chapman


ett glas vatten

Tjabba.
Ja, hörnini. Nu känns det som att det var ett tag sen jag bloggade. Okej, det var inte jättelång tid sen, men med tanke på att jag brukar skriva varje dag så var det ett tag sen.
Dagen började på värsta tänkbara sätt, nationella matteprov. Finns fan inget värre. Eller jo, okej, det gör det, men det var inte kul! Jag orkar inte hålla på att tänka igenom det, så vi skiter i det. Efter det var det hemkunskap. Jag, Emelie, Isabelle, Sofia och Andreas A blev intervjuad av Linns lärarkandidat inför hennes examensuppsats. Vi satt och svarade på frågor och lite sånt och käkade godis medans resten av klassen fick städa hela köken. Kändes skönt, hehe. Fick också tillbaka boendeuppgiften. Betyget blev MVG, men det var inget märkvärdigt eftersom typ hälften av klassen fick det. Kändes det som i alla fall. Lunchen idag blev ett glas vatten, sen var det svenska. Gjorde nån springa-runt-i-klassrummet-frågesport. Den var jobbig. Sen matte. Fick reda på vad jag hade fått på första delprovet jag gjorde i dag och det muntliga provet. Låg väl sådär, så det gäller att det går bra på torsdag. Fick också veta kemiprovet. Hela klassen hade fått dåligt överlag tror jag, det var ett jobbigt prov. Min poäng blev 73/93 och som jag förstog det så var det typ ett svagt VG men är inte helt hundra. När jag kom hem kollade jag på tv och lite sånt och bara tagit det lugnt hela kvällen. Ska försöka göra det resten av helgen också. Det är najs.
Melina skickade bilder från festen när fransoserna var i Sverige hösten -08, här kommer en gruppbild. :)
Längst ner till vänster: Thomas, Emeric, Gauthier, Clément, Auguste, Polat, Markus och jag. Vilka minnen..

happy face 2.0

Tja.
Dagen började med sovmorgon till 9.20. Skoldagen började med SO och vikarie. SYO-Per informerade om gymnasievalet. Man kunde från och med imorgon kolla om man kommit in eller inte. Spännande, hehe. Efter SO'n var det lunch, pyttipanna smakar skit. Sen franska, inget kul/nytt där. Mest långtråkig lektion faktiskt. Rasten efteråt var skön, stog och snackade spexfoto med Hanna E, Sofie, Sofia och Melina. Det var kul, har typ allting inplanerat tills fotot som ska vara nästa fredag. Säger inte vad jag ska vara, men kan ge en ledtråd: Många böcker. Ska bli kul. Efter rasten hade vi matte, och guess what? Brandlarmet gick. Igen! Typ tredje gången den här veckan. Fattar egentligen inte vad som är så kul, men skönt att få ett avbrott ibland. Sätter nog några kronor på att larmet kommer gå på fredag morgon när vi har nationella i matte. Då blir Eva glad! Efter matten var det mentorstid, först pratade vi om brandlarmet och sen om balen och lite grann till. Svenska som avslutande lektion, satt och läste och svarade på frågor. Linn var trött och klassen var trött, vilket betydde sluta tidigare. Gick hem och kollade på tv och slökollade kemi. Vid middagen skickade Sofie ett sms till mig med texten ROSENDAL och direkt började jag undra. Det framkom att hon hade kommit in på sitt förstahandsval och jag rusade och hämtade datorn för att se hur det hade gått för mig. Och vet ni vad? J A G  K O M  I N  !! Är fett glad. Jag var inte sämst av dom som sökte in heller, så det var skönt. Nej nu ska jag kolla igenom kemin en sista gång och sen gå ut


Skåda beviset!



happy face

Tja.
Denna soliga dag började med franska. Hade den första halvtimmen en belgisk lärarpraktikant som inte var jättebra. Efter franskan var det SO. För att vara en vikarieledd lektion jobbade jag jävligt bra. Eller det hade varit bra även för en vanlig lektion. Efter SO'n blev det kemi. Kändes som en välbehövlig lektion då jag inte förstog vissa saker. Jobbade på bra och det var faktiskt ganska kul. När biologin var slut blev det lunch, en välbehövlig sådan. Våra tisdagsluncher är sena, för sena. Är alltid aphungrig då. Tur att det var pasta med ost -och skinksås idag. Det var fett gott! Efter lunchen var det idrott, volleyboll. Sen matte. Satt och garvade åt Victor hela lektionen, sen engelska. Fick reda på våra resultat på läsförståelsen och uppsatsen. Mitt betyg kan stavas såhär: M V G !! Känns så himla skönt! Fick till och med MVG på uppsatsen, som jag trodde att jag skulle få G på. Min totalpoäng blev 88 av 91. Per sa att det var otroligt bra. Gick därifrån med världens smile i hela ansiktet. Sen efter det slutade vi. Gick hem och satte mig med näsan i kemin. Har ganska bra koll på den nu. Tror allting löste sig på lektionen som tur var. Nej, nu ska jag göra nåt annat kul.

english test

Tja.
Okej, börjar med att berätta om gårdagskvällen.
Calle ringde och ville att jag skulle åka till Anton D, för att vi skulle åka till Lunda. När jag kom dit kom Axel också. Vi åkte och tankade Antons moppe och sen kom Anton E också och då åkte vi till willys för att köpa marshmallows. När det var gjort bar det av ut till Lunda. När vi kom dit hade det hunnit bli mörkt och det var redan glöd på "brasplatsen" eller vad man ska säga. Snabbt tände vi upp en brasa, fast med ved denna gång. När den hade fått fart började vi grilla marshmallows. Fan vad gott det var! Vi åkte hem runt halv 10.
Måndag nu då.
Började med mentorstid. Den var väl som vanligt tills en av Linns lärarpraktikanter kom in och började skriva upp en massa namn på tavlan. Undrade som fan vad det kunde vara för nåt, speciellt när mitt namn stog med där. Hon bad alla som stog där gå ut, för hon skulle prata med oss. Hon ska göra en intervju med alla oss tillsammans under en HK-lektion om vad vi tycker är hemkunskap. Det skulle tydligen finnas godis och sånt, så självklart var man ju med på det, hehe. Efter mentorstiden var det matte. Vi gjorde ett gammalt nationellt prov eftersom vi ska göra det riktiga på fredag. Inte kul.
Efter matten hade vi svenska, vi läste språkhistoria. Sen lunch. Biffstroganoff=inte gott. Lunchrasten spenderades för ovanlighetens skulle utomhus i solskenet. Fick också reda på att SO'n var inställd. Jag jublade. Efter lunch var det språk och sen fysik. Efter det var det engelska, då jag fick reda på att jag skulle göra det muntliga nationella i engelska. Fan vad nervös jag var, precis som dom andra i min grupp såg det ut som. I failed. BIG TIME! Känns det som i alla fall. Sofie tyckte jag var duktig i alla fall, så jag litar på henne. Själv tyckte jag alla var bättre än mig. Efter provet hade alla fått in engelskan och vi snackade det hela vägen till skåpen, hähä. Jaja, jag gick direkt hem och nu sitter jag här. Ska snart sätta igång med pluggandet av kemi och matte eftersom jag senare ska ut. Ni kan nog gissa vart jag ska senare. Hejdå!


Min moppe. Yamaha Aerox Rossi -05. :D


pyroman

Alltså jag måste sluta förutspå hur mina kvällar ska se ut. Hade ju fel igår och nu ikväll med. Jag sa ju att jag skulle sitta och kolla på millenium ikväll, men det blev inte så. Michelle ringde lite efter kl 8 och sa att hon var med Axel, Anton D, Anton E och Marcus och dom ville ha med mig ut. Sagt och gjort. Michella och Axel kom hit och vi drog till Gränby Centrum där resten väntade. Då drog vi hem till Anton D och hämtade tidningar, här skulle startas en brasa. Vi åkte ut till Lunda där det fanns en plats där man kunde starta en eld. Jävlar vad det brann alltså! Kul var det och det var ju inte helt fel med lite värme heller! ;)
Efter ett tag drog vi tillbaka in till stan via den mörkaste och jobbigaste väg jag åkt på. Vi åkte efter det till IKEAs parkering och var där ett tag och sen vidare för att lämna av Michelle. När det var gjort åkte vi till BMX-banan utanför mitt hus, och sen åkte vi till McDonald's. Köpte en cheeseburgare och satt där och snackade. Sen blev det sorgeavsked då vi alla tog farväl. Sorgligt var det. Sen åkte man hem och nu sitter jag här. Det var min kväll det, här kommer en bild på brasan.


Suddig, men det var den enda bilden så. :)

lugna lördagen

Tja.
Gårdagskvällen blev inte så lugn som jag först trodde. Isabelle hade tråkigt och hemma här var det väl inte heller så kul, så jag och Axel drog ut med henne. Axel kom hit med sin moppe och sen åkte vi till Isabelle. Vi stog utanför hennes port och snackade tills Isabelle sa att hon frös så vi åkte till Anton. Där satt Anton och spelade wow, jag slökollade på Harry Potter och Isabelle vart förbannad på Axel. En vanlig kväll alltså. Åkte hem runt tolv och var för första gången på hela lovet pigg tills sent på natten. Kändes ovant, men kul att va uppe, hehe. Youtubade, facebookade och msnade med festprissen Hanna. Gick och la mig runt halv 4 tror jag. Vaknade tolv av att mamma dammsög mitt rum.
Denna dag har ägnats åt övervägande tråkiga saker. Var tvungen att städa toaletterna och efter det plugga kemi. Är rätt stolt över mitt kemipluggande faktiskt, har satt upp ett schema för det. Ska läsa 3 sidor per dag fram tills måndag. Vanligtvis pluggar jag allt i sista sekunden. Efter det har jag inte gjort nåt vettigt alls. Ikväll ska jag kolla på millenium. Lugna lördagen, hähä. Jag vet att jag utlovade en bild på min kära moppe, men orkar inte dra ut den. Men misströsta ej kära vänner, det kommer. Istället får ni en bild på mig och min franska brevvän eller vad man nu ska säga Jules, när han och hans skola var på besök i Sverige oktober -08. Jag ser fett liten ut. :o


moppe

Tja.
Igår ställdes min moppe på efter att ha varit avställd sen i november, så när jag vaknade idag var jag riktigt taggad på att åka! Så när jag hade gjort mig i ordning och käkat frukost så smsade jag Axel. Han kom hit med sin moppe och sen bar det av. Åkte runt boländerna, åkte till fyra mackarna och tankade och sen bort till Skölsta och allt där borta. Där är det skönast att åka tycker jag, det är knappt några bilar alls och det är helt öppet på båda sidor nästan hela tiden. Men lite äckligt när man möter nån eftersom det är så smala vägar, inget staket på sidorna och typ tre meters dike nedanför. Men eftersom jag är så awesome på att köra så är det lugnt. 8D Efter ett tag började det regna så då åkte vi hem. När jag kom hem pluggade jag kemi och sen åt jag middag, kebab. Nu sitter jag här co htror jag ska vara hemma ikväll. Ta det lugnt.


Inte just min moppe, men samma modell och färger. Bild på min moppe kommer imorgon. :)

fred figglehorn

Såg på The Tyra Banks Show häromdagen. Hon hade gäster som hade blivit kända via youtube. En av hennes gäster var Lucas Cruikshank. Namnet låter antagligen helt obekant för er, men hans videor som sitt alis Fred Figglehorn har tillsammans fått över 180 miljoner(!) träffar på youtube. Tänkte att jag bara var tvungen att kolla upp videorna och fan vad jag garvade åt dom! Hans humor var bäst!
Hela grejen handlar om Fred Figglehorn, en 6-åring med aggressionsproblem som han måste ta piller för. Fred har en mamma som "sometimes works the corners" --> är prostituerad och har en jävlig mansröst. Han går i sexårs och blir mobbad av feta Kevin, vars flickvän Judy, Fred är kär i. Han råkar ut för diverse saker i varje avsnitt som är ca 3 min långt. Han har en pipig och snabb röst, men man förstår i princip allt han säger. Ni måste se på videorna! Här nedanför ser ni min personliga favorit; Fred goes swimming.


Så jävla klockren!

wednesday

Tja.
Gårdagen var najs. På dagen gjorde jag ingenting. Bara satt och kollade på tv och sånt kul. Men efter middagen ringde Axel, Anton och Michelle så då var jag med dom. Dom hade moppar så först åkte vi till Gränby, men då skulle Michelle hem så Axel fick skjutsa hem henne. Jag och Anton gick runt inne på Gränby och gjorde ingenting. Sen kom Axel tillbaka, och då åkte vi till honom för att han skulle hämta pengar och sen kom Tim också. Jag hade knappt ätit nåt till middag så då drog vi till donken. Utanför stog Emelie som vi snackade emd i typ 10 sekunder. Sen drog hon och vi gick in på donken där vi tjockade oss. Efter donken upp på Gränby igen för att Anton och Tim skulle köpa läsk och när vi var på väg ut kom en kille som jobbade på COOP fram till oss och gav oss 8 wienerbröd helt gratis! Det var najs, dom var goda, hehe. Sen drog Anton och Tim hem till Anton och jag och Axel åkte runt på hans moppe ett tag, sen ställde vi oss och snackade tills vi var tvungna att åka hem. Satte mig vid datorn, blev trött ganska så snabbt sen somnade jag. Det var min kväll igår. Idag vettefan vad jag ska göra. Nåt lär det väl bli.


låååångt inlägg

Tjaa!
Nu var det ett tag sen jag skrev här. Det beror på att jag har varit i Åre sen i torsdags och kom inte hem förens igår. Och igår möttes jag av den trevliga överrsakningen att det var nåt fel med datorn. Problemet är emellertid löst nu, så nu är jag tillbaka stronger than ever! Eller kanske inte. Detta är vad som har hänt sen jag skrev senast; onsdag natt.
TORSDAG
Vaknade onödigt tidigt i och med att min lilla kusin Carl på 3 år sprang in i tv-rummet och skulle kolla på barnprogram. Eftersom jag skulle åka tåg hela dagen och därmed kunde sova där så tänkte jag att det var lugnt. Käkade frukost och hjälpte Carl och hans familj att packa ihop grejerna eftersom dom också skulle bege sig norrut, till Sundsvall närmare bestämt. Dom åkte iväg ungefär klockan 10 och jag började packa ihop det sista i min väska. Vårt tåg gick vid 13.58, så ungefär vid 13.30 satt jag på stationen med alla väskorna väntandes på att mamma och pappa skulle komma dit. Fördrev tiden med sms med människor som kunde förbarma sig över mig. Föräldrarna anlände någon gång runt kvart i två och några minuter senare kom tåget inrullandes och vi sprang på. Det blev ett jävla trassel med allt bagage och sånt men det löste sig tillslut. Jag intog min kära fönsterplats och satt och smsade med roligt folk under hela resan. Jag försökte sova men det sket sig totalt. Till middag blev det sallad, bästa salladen jag nånsin käkat. Kom fram runt åttatiden på kvällen där vi möttes av släkten. När vi kom till stugen blev det middag nummer två, tacos. Kvällen spenderades framför teven, tittandes på 10 orsaker att hata dig. Gick och la mig runt 12 och somnade nästan på en gång.
FREDAG
Den här dagen var det meningen att vi skulle åka skidor i Åre, men vi vaknade tydligen för sent, så vi åkte skoter i stället. Åkte genom hela skogen och ut på en sjö. Den var frusen såklart. ;) Det var soligt och någon plusgrad, så det var asfint. När vi kommit till sjön vände vi och så fick jag köra hela vägen hem. Det var kul, men lite jobbigt, haha. Hela skotern höll på att välta en gång. Jag dog nästan. När vi kommit tillbaka till stugan åkte jag och Elin pulka och efter det åkte jag, hon och pappa och skulle hyra skidor till mig tills morgondagen. Det gick inte för sig att hyra ena dagen och åka dom nästkommande. Kvällen var lugn igen, kollade på tv och så. Till middag vart det kyckling och pasta.
LÖRDAG
Vaknade tidigt, för tidigt. Tror att klockan var ställd på halv 8. Masade mig upp, drog på mig underställ och allt sånt och gick ner och åt frukost. Åkte och hyrde skidor och köpte liftkort. Vädret var najs, soligt och nästan inga moln på himlen och några plusgrader. Jag, Elin och hennes kompis Julia åkte runt hela berget i olika backar, men eftersom dom var så gamla och förfallna (92:or) så orkade dom inte lika mycket som jag. :) Vi åkte och satt på caféer. Till lunch käkade jag fish and chips, det var gott, men skiten kostade 125 kr med dricka. Och det var ju ingen jätteportion om man säger så. Ju senare det vart på dagen, desto varmare blev det, och ju varmare det blir, desto mer sorbetsnö blir det. Tillslut var det helt omöjligt att åka. Se vid 4 bar det av till stugan igen. Det var meningen att vi skulle basta, men jag var för trött för det. Låg och slötittade på tv. Till middag blev det inte påskmat för ovanlighetens skull, det blev fläskfilé, klyftpotatis och sås. Kollade på körslaget och sen Millenium innan jag somnade vid kanske 11.
SÖNDAG
Vaknade ungefär samma tid som dagen innan, dvs halv 8. Gick upp, åt frukost och gjorde mig i ordning för att än en gång åka till backen. Kom dit lite senare idag eftersom jag redan hade hyrt skidor, pjäxor och hjälm föregående dag. Denna dag var det lika soligt, men något kallare vilket bara var till det bättre. Inte lika mycket sorbetsnö. Allting var perfekt. Åt lunch på max. Längsta kön nånsin. Eller inte jättemycket folk i kön, men dom i kassan var djävulskt sega. Men den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Och gott var det, som fan. Fortsatte åka efter lunch, men Elin hade ganska ont i fötterna så hon la av några åk tidigare än jag. När jag också hade åkt klart satte vi oss inne på ett café där hon köpte mazarin och jag köpte daimtårta. Älskar daimtårta! Vi hade utsikt över bergen och Åre by vid vårt bord. Ringde föräldrarna och åkte hem ca halv 4. Stannad till vid ICA och köpte den efterlängtade påskmaten, åkte hem och duschade i en dusch med tryckkraften av en myrfjärt. Sen åt vi. Efter det gick spelade vi Yatzy. JAG VANN! Sen gick jag och Elin på promenad med deras hund Helmer och sen kollade vi på Mamma Mia. Efter det gick vi och la oss och jag vägrade ställa klockan.
MÅNDAG
Kommer inte ihåg när jag vaknade, men för tidigt var det som vanligt. Började med att packa ner alla mina saker i väskan och ryggsäcken. Gick ner och åt frukost som vanligt och blev uppmärksammad på att det var en dag sen min kära mormor dog. Vila i frid. Fick tårar i ögonen och kollad genom stugen efter saker som jag kanske glömt. När jag packat klart och var helt säker på att allt var med så satt jag och kollade på när mamma och pappa gjorde i ordning våran lunch, baguetter fyllda med rostbiff och potatissallad, mums. Tog farväl av moster och hund, åkte ner till stationen, tog farväl av Elin och hennes pappa och väntade på tåget. Trodde inte att vi skulle få sittplats, men som tur var fick vi det. Under första tågresan från Åre till Östersund satt jag och lyssnade på musik, under den andra från Östersund till Sundsvall lyssnade jag på musik, käkade kex och riskakor och lyssnade på pappas samtal med dom okända människorna bredvid. Bakom mig under den andra tågresan satt en handikappad kille, som i början typ storgrät i 5 minuter sen satt han och klappade händerna i 5 minuter osv. Otroligt irriterande, men jag fattar varför han gjorde det. :p När den tredje tågresan från Sundsvall till Uppsala hade börjat var klockan ungefär 2 och vi hade inte ätit än. Var ganska hungrig om man säger så, så vi åt upp våra baguetter. Under den tredje tågresan lyssnade jag på musik och försökte läsa lite ibland. Kom fram till Uppsala vid 4 - halv 5 tiden. Tog en taxi hem. Jag satt inklämd i baksätet mellan ett ssäte och far min. Trångt var bara förnamnet. När vi kom hem kollade jag på teve. Surprise, surprise. Sen åt vi kyckling med klyftpotatis och tzatziki till middag och efter middagen drog jag ut med Axel. Vi drog hem till Derblom och kollade på Scary Movie 1. Run bitch, run! Sen drog vi till gränby centrum och köpte godis, läsk och chips i massor, för dom skulle sova hos mig. Vi åkte runt på Derbloms moppar ett tag och runt halv 12 tiden drog vi hem till mig. Hela natten var det filmmaraton. Vi hann med My bloody Valentine 3D, Them, Från Andra Sidan och avslutade lite lättsamt med Epic Movie. Slutet på Epic Movie är lite suddigt. Jag låg och kollade på hela filmen, men helt plötsligt såg jag Derblom gå fram och stänga av filmen. Hade tydligen somnat och vaknat lagom till avstängningen. Då var väl klockan halv 6 kanske?
TISDAG
Jag vaknade klockan 1 av Axel som satt fullt påklädd på soffan bredvid. Derblom hade tydligen snarkat så mycket att han vaknade. Vi gick upp och bäddade ihop och plockade ihop allt och sen åt vi av det lilla vi hade till frukost. Sen drog dom hem för att glo på nån film. Jag var alldeles för trött, så jag stannade hemma. Har inte gjort någonting idag. Åt pommes frites och korv till lunch/middag och nu sitter jag här.
Därmed avslutas mitt låååånga inlägg om Åre. Hejdå! Just det, kändes jävligt skönt att komma hem från Åre och veta att det var 6 dagar kvar på lovet. Life is good!

helt random

Tja.
Just nu är klockan 01.40 och jag sitter här nere i min källare och kollar på tv och sitter vid datorn. Jag har ingen aning om varför jag skriver nu, fick bara lust. Eftersom jag inte har något att skriva om, så ska jag göra en s k dagens, höhö. Fast det blir väl gårdagens nu kanske. Det är lite ändringar på grejen.
Dagens humör: Glad
Dagens mående: Bra, men trött just nu
Dagens borde: Packa klart till Åre
Dagens bästa: Håltimme på svenskan
Dagens sämsta: Melina på franskan
Dagens garv: Tror ikke jeg lo noe i dag
Dagens köp: Kontantkort
Dagens sysselsättning: Skola
Dagens låt: Ellis Paul - The World Ain't Slowin' Down
Dagens planer: Inget
Dagens materiella vill ha: Samma som ovan
Dagens längtan: Åre!
Dagens fundering: Inget
Dagens beroende: Polkagris
Dagens middag: Spaghetti och köttfärssås
Vilket liv man har.